eDominations Wikipedia

Find every detail regarding eDominations in our Wikipedia. Directory link : https://www.edominations.com/en/article/12173 Log in Register

Моята държава / Администрация |

Published in Bulgaria - First steps in eDominations - 0 - 21 Aug 20 01:34

– Моята държава / Администрация -


- Моята държава

Този панел е един от най-важните в играта. Ще изследваме детайлно страниците за менажиране на страната ти. Можеш да получиш информация за всяка една държава като просто кликнеш на знаменцето й горе в дясно!

- Общество

Първият панел, който ще срещнеш, е Обществото. Ще имаш възможността да откриеш колко активни граждани има въпросната страна, колко нови граждани има за деня и колко региони притежава страната. И най-важното – ще откриеш бутона ПРЕГЛЕДАЙ МОЛБИТЕ и бутона ОНЛАЙН СЕГА.

ПРЕГЛЕДАЙ МОЛБИТЕ : Ще се озовеш на отделна страница, на която можеш да откриеш информация за гражданите, които са подали заявка за смяна на гражданството! Когато даден играч иска да смени гражданството си и да се присъедини към твоята държава, първо той трябва да подаде заявка за това! В следващия таб ти ще можеш да видиш вече одобрените заявки за смяна на гражданството.

Онлайн играчи : Ще можеш да наблюдаваш активността на играчите именно там. Това е от особено значение, тъй като помага на старите играчи да изчислят приблизително какво могат да очакват като отпор от противника на бойното поле.Â


- Съдия

Съдията има специална роля в играта. Всеки гражданин може да бъде избран за съдия веднъж в месеца. Този гражданин ще има възможността да предлага закони, които не са достъпни до никой друг гражданин в държавата. Ако страната ти е избрала някого за съдия, то ти ще можеш да видиш кой е той именно там. Също така предложените закони и тези, които вече са отминали.


- Икономика

Това е най-важният панел за икономиката на една страна. Министърът на финансите на всяка страна трябва да следи зорко този панел всеки ден.Първо тук ще откриеш различна информация за приходите и характера на различни данъци като VAT, Внос, Работен данък и тук ще откриеш,че 5% процента от създаване и подобряване на фирми отива именно в хазната. Тази валута и злато е собственост. Тези средства се използват за покриване на различни разходи, които държавата може да има, например законите Обяви война или Пакт за взаимна подкрепа. Ще анализираме останалите възможни закони също така в последния панел на държавното управление. Граждани, с ниво поне 25, ще могат да даряват средства в държавната хазна също така.


Следващите графи, които ще откриете са Дневния приход от данъците за последните 7 дни. Това ще помогне визуално да придобиеш представа какво е финансовото състояние на държавата ти. Ще ти помогне да правиш нови икономически и финансови стратегии, които да помогнат за просперитета на твоята държава.

След тези графи ти ще откриеш Държавните ресурси ,които включват всички възможни бонуси и региони, притежавани от твоята държава. Имай предвид, че Столицата е изключително важна, тъй като региони, свързани със столицата (без чужда държава да е прекъснала връзката с нея) ще дават пълен бонус на държавата ти. Ако чуждестранна държава е прекъснала връзката на регионите ти със Столицата, то ти ще получаваш само 10 % бонус от тях(вместо 20%). Притежаването на един и същи бонус два пъти не означава, че ти ще получиш 40 % бонус производство.

.Â
Заплатата е меню,което показва интересна информация относно минималната и средната заплата за страната, неща, които могат да бъдат отчасти регулирани от правителството посредством закони.

Индустриалният данък включва в себе си Граждански данък ,който се отнася до гражданите на държавата и Данък за чужденците ,отнасящ се до гражданите, решили да работят на чужда територия, възползвайки се от бонусите на въпросната държава.


- Политика

Политическият панел ще ти даде информация за официалното правителство на страната. Президентът, както и останалата част от правителството като Министър председателят, Военният министър,Министърът на външните работи,Финансовият министър и Министърът на образованието.Президентът на държавата се избира от гражданите в избори, а останалата част от правителството се назначава лично от него.Всяка една от изброените позиции има своите преимущества и права, които я правят отличима от останалите.Те всичките влизат автоматично в конгреса и имат правото да предлагат закони.Тук ти ще можеш също така да откриеш информация за това колко хора всяка партия е успяла да издигне до конгресмени.

Държавен президент : Този гражданин е единственият който може да приема закони за дарение и да пуска атаки след като е обявена война. Президентът и Финансовият министър могат да подобряват държавния склад. Президентът и Военният министър Могат да предлагат държавен съплай във въпросна битка.

Министър председател : Тази роля единствена има правомощието да одобрява заявки за смяна на гражданството.

Военен министър : Тази роля е отговорна за приемането на военни отряди и организации в страната. Заедно с президента той има правото да слага държавен съплай в битка по негов избор.

Финансов министър : Тази роля има отговорността да подобрява държавния склад.


- Военна насока

Този панел съдържа най-важната информация относно военния аспект на държавата. Започваме със Съюза, към който може да членува твоята държава. Естествен враг може да бъде всяка друга държава след като е предложен и одобрен закон за Естествен враг от правителството. Скролни надолу към Закони за да видиш точно как действа този закон.

След това във Военната насока ти ще можеш да откриеш дали държавата ти страда от намаление на щетата. Окупирането на чуждестранни региони има своята цена. За всеки превзет чуждестранен регион, твоята държава понася 0.5% намаление на щетата.Â

След това ти ще откриеш една много важна част наречена Активни войни. Там ти ще откриеш точно в кои войни твоята страна може да участва. Ако държавният ти президент обяви война на някоя страна, то ти ще можеш да откриеш повече информация за това именно тук. Натисни на ДЕТАЙЛИ за да откриеш повече информация за военната история между двете държави. На тази страница държавния президент може да открие малко колелце най-горе в дясно от което той ще може да пуска атаки.

Накрая, но не и на последно място, е частта, в която можете да откриете съюзниците на държавата си, тоест тези страни, с които твоята има подписан пак за взаимна помощ. Това означава,че тези страни ще могат да участват в директните битки на твоята държава, освен ако не се е стигнало до някакви препирни между двете ви държави. Например ако твоята държава е подписала пакт за взаимна подкрепа с две страни, които враждуват помежду си.Тогава ти няма да можеш да вземеш участие в битката.


- Администрация

Последният панел от държавния аспект в играта, но изключително важен за правителството на твоята държава. Там ще откриеш приети и гласувани вече закони от правителството и конгреса. Членовете на конгреса и правителството ще могат тук да открият бутона за предлагане на нов закон. Прочети повече за самите закони тук :Â


Дари : Чрез него определен брой злато или местна валута (в зависимост от страната, например в САЩ това ще е доларът, в България – левът, и тн.) може да бъде извадена от хазната и трансферирана на държавния президент.Не можеш да предлагаш даряване към други играчи.С цел да уточниш конкретно получателя на парите, то ти ще трябва да въведеш неговия уникален код в играта (ИД).ИД-то представлява специфичния код на всеки играч – последните цифри на неговия профил.Този закон не струва никакви пари на държавата.За да бъде одобрен, законът трябва да получи нормално мнозинство.

Печатане на валута: С него можеш да предложиш да бъде напечатан определен брой валута в замяна на злато от хазната.Валутата, която ще бъде напечатана, зависи от страната, в която е предложен закона.За всеки 200 напечатани лева, 1 злато ще бъде отнето от хазнатаНяма лимит на броя валута,който може да бъде напечатан стига достатъчно злато да има в хазната.Когато въвеждаш сумата в менюто на закона трябва да въведеш броя валута, който искаш да бъде напечатан.Например когато искаш да бъде напечатана сто хиляди валута трябва да въведеш 100000 (без място между числата) и да бъдеш сигурен,че има достатъчно злато в хазната ( в нашия случай ще са необходими 500 злата). Този закон не струва пари на хазната и за да бъде одобрен е необходимо нормално мнозинство.

ДДС Данък-внос: С него можеш да промениш данъците на всички продукти (този закон не рефлектира върху валутния пазар). Нагласяш данъците с оглед на две основни категории: ДДС за играчите, които купуват продукти от собствената си страна и от собствения пазар, и Данък-внос за висчки останали играчи (a.k.a. чужденците). Всичките събрани данъци отиват в държавната хазна.Този закон изисква нормално мнозинство.

Работен данък: Чрез него ти можеш да предложиш промяна на облагането на заплатите на играчите. Този закон важи за всички – както чужденци, така и играчи от държавата ти. Данъкът представлява процент от общата заплата. Например ако играч получава 100 лева заплата, а данъкът е 4 % то след като играчът работи то той ще получи 96 лева заплата, а 4 лева ще се озоват в държавната хазна. Законът изисква нормално мнозинство

Индустриален данък: Чрез него ти предлагаш промяна в облагането на играчите когато работят в своите компании. Чрез този данък всеки път когато играч работи в своите фирми той бива облаган с пари. Например не можеш да работиш на територията на Швеция и да платиш с американски долар.Нуждаеш се от валутата на шведите. Данъкът може да бъде променен в зависимост от това как да се облагат местните играчи и как да се облагат чужденците. И все пак, данъкът за чужденците не може да бъде по-нисък от 3 валута за работене. За местните играчи минимумът е 1 валута. Например германски играч иска да произвежда в Италия с всичките свои 50 компании, а данъкът в италие е 4 %. Това означава, че когато работи в Италия, то 200 италианска валута ще се озове в хазната на Италия, а играчът ще е произвел продукцията си възползвайки се от бонусите на тази държава. Този закон изисква нормално мнозинство.

Промяна на минималната заплата
: Чрез този закон ти предлагаш каква да е минималната заплата в страната. Играчите наемат други чрез пускане на оферти на работния пазар за определена сума валута. Когато е нагласена минимална заплата работодателите не могат да предлагат по-ниска от това заплата. Минималната заплата не може да бъде по-ниска от 1 валута и няма лимит колко може да бъде горната граница. Законът изисква нормално мнозинство.

Столица
: Чрез този закон ти предлагаш смяна на столицата на държавата. Валидни за столица са единствено регионите, които принадлежат на държавата и не са атакувани от друга такава. Столицата е от огромно значение за играта – например, новите играчи при регистрацията си се изпращат директно в столицата на държавата.Този закон изисква нормално мнозинство.

Импийч: Чрез този закон ти можеш да предложиш смяната на текущия президент и поставянето на нов такъв по твой избор.За да предложиш нов президент то ти трябва да въведеш неговото ИД( а не името му в играта).Можеш да предложиш себе си, но не можеш да предлагаш граждани на друга държава.Новият президент има на разположение 5 предложения за закони.Този закон изисква нормално мнозинство.

Пакт за взаимна защита: Чрез него ти можеш да предложиш съюз между твоята и друга държава. Благодарение на това, гражданите на двете държави ще могат да участват в битките си без да се налага да пътуват ( но не и във Въстанията).Благодарение на този пакт за взаимна защита гражданите на твоята държава, а и самият ти, ще могат да печелят медали Истински съюзник.Много важно да се отбележи за този закон е, че и двете страни трябва да го одобрят чрез гласуване.Този закон струва 50 злато за страната, която го е предложила и 0 за другата страна Пактът за взаимна защита трае 30 дни от деня на приемането си. Този закон изисква нормално мнозинство.

Естествен враг: Чрез този закон можеш да предложиш дадена страна като твой най-голям враг и по този начин всеки път когато твоите граждани се бият на бойното поле в битка срещу тази страна, то те ще получават 10 % повече щета. Този закон важи както за участие на твоята държава срещу другата чрез директни битки, така и чрез използване на пакта за взаимна подкрепа. Страна може да бъде предложена като естествен враг дори без обявяването на война спрямо нея, като по този начин твоите граждани ще получават бонуса когато се бият срещу тази страна чрез пакта за взаимна защита. Във всеки даден момент може да има само 1 страна обявена за Естествен враг, а когато нова бъде предложена и одобрена, то тя ще замести старата.Този закон изисква нормално мнозинство.

Ново приветствашо съобщение: Чрез този закон президентът на държавата предлага ново приветствашо съобщение, което се получава от всеки нов играч, регистрирал се в държавата ти. Този закон, който в същината си представлява вид писмо, може да съдържа най-различна информация – канали в дискорд,ръководства на играта, важни играчи и тн.Може също така да съдържа картинки и видеа.

Абсолютно забранено е да се пише и качва каквото и да било, което противоречи с правилата на играта! Например голота, порнография, обиди спрямо истински лица, играта или държави. Рекламирането на други игри и сайтове също е стриктно забранено. За всякакви нарушения спрямо приветстващото съобщение за отговорен се счита държавният президент.

Идеята на това съобщение е да грабне вниманието на новодошлите играчи и да им помогне да се установят в играта. Разбира се, позволени са външни линкове и препратки, стига те да са вид ръководства към играта, които целят да помогнат на новите играчи. Този закон изисква нормално мнозинство.

Търговско емарго
: Чрез него действащият държавен президент може да предложи търговско ембарго с определена страна. Ембаргото може да бъде предложено спрямо всяка една страна и не съществуват никакви изисквания за обявяването му. С активно търговско ембарго гражданите на другата страна не могат да участват в стокообмена. Този закон не влияе върху търговията чрез даряване между играчите, а оказва влияние само върху местния пазар.Този закон изисква нормално мнозинство.

Примирие: Чрез него действащият президент може да предложи примирие между две страни. Подобен закон може да включва в себе си и репарации под формата на злато, но те не са задължителни. В случай, че такива не са предвидени просто се въвежда 0. Примирието може да бъде предложено само към държава, която е във война с твоята. Примирието не възвръща автоматично загубените региони на другата страна. Чрез Примирието двете държави вече не са във война и не могат да пускат атаки помежду си. Предлагането на този закон ще струва 20 злато на страната, която го предлага.Трябва да бъде гласуван и от двете страни и изисква голямо мнозинство и от двете страни за да бъде одобрен.

Обяви война: Чрез този закон действащият държавен президент обявява война на друга държава. Благодарение на този закон твоята държава ще има възможността да пуска атаки срещу другата, да превзема техни региони,бонуси и тн.. Държавата,която предлага този закон също така ще е и тази, която ще има правото да атакува първа в рамките на 24 часа.В случай че и двете страни имат подобен закон спрямо другата, който все още не е одобрен, то инициативата за атака ще получи страната, която първа успее да одобри закона.Предлагането на този закон ще струва 30 злато и е необходимо голямо мнозинство само от правителството на страната, за да бъде одобрен.

Отказване на пакт за взаимна защита: Чрез него действащият държавен президент предлага преждевременно отменяне на пакта за взаимна защита.Този закон се гласува само от едната страна и поради това той може да бъде отменен благодарение на желанието само на тази страна.Този закон ще струва на хазната 100 злато и може да бъде одобрен само с голямо мнозинство.

Support

Comments (0)