eDominations Wikipedia

Find every detail regarding eDominations in our Wikipedia. Directory link : https://www.edominations.com/en/article/12173 Log in Register

Как да се кандидатираш за конгрес |

Published in Bulgaria - First steps in eDominations - 0 - 21 Aug 20 01:50

https://www.edominations.com/public/tuts/partyscreens/apply.png


Как да се кандидатираш за конгрес


Изисквания :

* Бъди член на партия
* Партийният президент те номинира на 14то число всеки месец
* Партията плаща по 250 валута за всеки кандидат
* Трябва да имаш поне 15то ниво за да гласуваш

Можеш да се номинираш за депутат всеки месец, стига партийният президент да те издигне и да заплати въпросната сума. Ще обясним по-долу как се осъществяват самите избори и как се определя изхода от тях. Следващите снимки показват как партийният президент номинира кандидатите за депутати.


https://www.edominations.com/public/tuts/partyscreens/congress1.png
https://www.edominations.com/public/tuts/partyscreens/congress2.png
https://www.edominations.com/public/tuts/partyscreens/congress3.png


Конгресът е мястото, където законите се предлага,гласуват,одобрят или отказват.

Да си конгресмен идва със задължението да гласуваш по съвест за законите, които мислиш, че са добри и против тези, които мислиш, че не са.

Конгресът се състои от Държавният президент, Министрите и всички депутати. Максималният брой избрани депутати е 20, което значи, че заедно с държавният президент и министрите общият брой на гласуващите в държавата става 26.

20 от тези 26 гласа идват общо взето от гласа на народа и именно тези гласова могат да решат бъдещето на държавата. Никой закон не може да бъде одобрен без да има 50.01% одобрение (а за някои дори 66.66%)от Конгреса и дори Държавният Президент и Министрите да искат даден закон, ако няма одобрението, той няма да бъде осъществен.

Конгресът също има в своите ръце друго важно оръжие – Импийчмънта, който дава шанс на депутатите да премахнат Главата на държавата и да поставят друго лице на негово място.

1. Избори

Всяка партия може да предложи списък от играчи, които ще бъдат номинирани за депутати на изборите на 15то число всеки месец.
Всеки член на партия (Включително Партийния Президент) може да бъде депутат.
На 14то число всеки месец Партийният президент ще има опцията да номинира кандидатите за депутат като първи избор,втори избор,трети избор и тн.. Той ги нарежда така, че най-важните играчи да имат най-голям шанс да спечелят място в Парламента в зависимост от изборните резултати.

Ако на 14то число Партийният Президент не направи това, то кандидатите влизат в парламента на принципа пръв заварил – който първи се е кандидатирал, той първи влиза в парламента в зависимост от резултатите на изборите, а Партийният Президент е този, който може да се вини за този пропуск.

Играчите гласуват за ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ, не за играчи. Всяка партия печели определен брой представители в Парламента в зависимост от получения брой гласове на самите избори както следва:

1.1. Партията получава правото да получи 1 представител в Парламента за всеки 5 % гласове от националния вот, които е получила. Например:
Партия Х получава 45.5 % от гласовете на националния вот, съответно тя има 9 представители в Парламента,докато партия Y има 44.18% от гласовете, което й отрежда 8 представители.
За да вкара още един играч в Парламента партията се нуждае от пълни 5 %. Ако дадена партия няма 5 % то тя няма да има и представител в Конгреса.

Няма изчислявания за оставащите проценти.

Ако дадена държава има само една партия и тя спечели изборите то тя ще може да вземе целия Конгрес. Ако тя е предложила 20 кандидати, то в Конгреса съответно ще влязат 20 човека. Ако държавата има само една партия и е предложила 12 кандидати, то в Конгреса съответно ще влязат 12 човека.

Играчите, наредени първи в листата от Партийния президент, ще влязат първи в Конгреса!!!

Например:

Ако държава има две политически партии и на изборите едната спечели 55.15% а другата 44.85%, те ще имат съответно по 11 и 8 представители в Конгреса, общо 19 човека в Конгреса. Тези 19 човека ще бъдат 11те първи играчи в листата на първата партия и 8те първи играчи в листата на втората партия.

Друг пример – Ако държава има 4 партии и те спечелят съответно 55.10% - 25.15% - 14.85% - 4.90%, то те ще имат по 11 - 5 - 2 - 0 представители в Конгреса или общо 18, и отново играчите от 1-11/5/2 листи ще влязат (като партията с 4.90 % няма да има представител)
Ако партия има повече проценти на изборите отколкото има предложени кандидати (например само двама предложени кандидати, а спечелени 40 % на изборите) то тя ще има само двама представители в Конгреса.

Това правило се прилага навсякъде. Нямаш ли 5 % то ти няма да имаш и представител в Конгреса.

Ако има прекалено много политически партии в страната, нито една от които не може да вземе необходимия брой гласове, то в Конгреса няма да влезе никой. Ако има 5 партии, но само една от тях има необходимия брой гласове, то само тя ще влезе в Конгреса.

Всеки Конгресмен може да предлага максимум 3 закона.

Support

Comments (0)