Propaganda news

Today, we show the world our true strength. Perhaps it will give you some as well. Log in Register

Makarov - mini tutorijal |

Published in Croatia - First steps in eDominations - 10 - 26 Apr 17 03:05

Pozdrav ekipa i dobro došli u eDom. 

Prvo dam vam se predstavim, ja sam Vladimir Makarov i u ovih par dana/tjedana pokušati ću vam što više pomoći.

Kao što znate svaki početak je težak za sve nas koji ne kupujemo zlato ili nismo toliko upoznati s igrom, još kad tome dodate da nemate baš puno vremena sve se može okrenuti protiv vas. Ali zato sam ja tu. Da vam probam s par svojih savjeta i prijedloga prikazati par puteva kako da se razvijate ili barem da vam s mojim prijedlozima potaknem neku vašu ideju kako startati ovu igru.

Da ne duljim previše, ovdje ću vam prikazati kako igra izgleda, mali tutorijal te ću vam u obojanim rečenicama dati par savjeta kako i što bolje iskoristiti ovaj početak i sve što nam admini nude u ovoj igri.


 p.s ja ću više prikazati onaj ekonomski dio jer to me zanima i neću previše u detalje ići ..................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Za proizvodnju svih oružja potrebno su nam materijali tj raw. U ovoj dolje tablici vidite koliko košta koja rawara te koliko proizvodi rawa. Mislim da ne treba tu ništa dodati više osim da postoji raw za hranu - oružje i građevine ( kuće, bolnice, ds)

http://image.prntscr.com/image/7cc8448b340d48a28302e81e1376dfc1.png



Sada prelazimo na ono bitno a to je što proizvodimo s tim materijalom. Mislim da ne bi trebao puno pisati jer slike sve govore a i većina vas je upoznata s sistemom igre. Prvo na redu je hrana. Ona nam je bitna jer bez nje se ne možemo boriti i raditi ove Adrenalinske doze ilitiga bočice koje nam vračaju određeni postotak energije.  


http://image.prntscr.com/image/e31a94b809934dc2bad914da674dd60a.png

Tada slijedi oružje. Ono nam je bitno jer s njim se borimo te dajemo veći dmg za našu obranu ili napad. Te što smo jači to imamo veće šanse osvojiti cijeli svijet. Naravno tu je i ono moj tata je jači od tvog tate pa tako se i mi međusobno gledamo po dmg, tko je jači :) 


http://image.prntscr.com/image/cead8662695b48a498923f5dc3eb67cf.png 

Nakon toga slijedimo na tenkove koje je isto oružje ali ima svoje neke prednosti i mane. Više o tome kasnije. 


http://image.prntscr.com/image/e81ec140c1154028b318d42bf6485b4d.png


Nakon toga dolaze avioni koji su isto oružje te imaju isto svoje neke prednosti i mane. 


http://image.prntscr.com/image/8ce7115bd7dc40c39e9142186bb0dc81.png


Na kraju nam preostaju kuće koje nam omogućavaju da radimo 2 puta na dan te svaka kuća nam daje više energije koje možemo imati uz onih 500 energije osnovnih. 

Bolnice i DS neću spomenuti pošto oni nisu za nas sirotinji  :)  

..................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................


Prije nego vam ja napišem par savjeta i moj pogled na ekonomiju bitno je spomenuti da bitku imamo podijeljenu na 3 djela te svaka traje 8 sati. Tu nam sad dolaze one prednosti i mane oružja.

Pa tako na primjer kada bitka započne, prvih 8 sati možete pucati samo s ORUŽJEM koje vam daje 50% dmg dok sljedećih 8 sati bitke možete pucati i s ORUŽJEM TENKOVIMA I MINOBACAČEM ali ne i AVIONIMA dok nam tu ORUŽJE daje 20% manje dmg a TENKOVI 10% više dmg. 

Već na ove 2/3 bitke vidimo da svako oružje je korisno iprilagođeno tako da uvijek treba imati sva 3 oružja jer nikad ne znaš di ćeš i kad ćeš trebati zapucati. 

U zadnjih osam sati bitke možete pucati sa svim oružjem,tenkovima, avionima te minobacačima s time da prvo ORUŽJE daje 50% manje dmg te TENKOVI daju 10% manje dmg dok AVIONI i minobacači ostaju isti. 



Ovdje dolje ću kopirati kako je admin objasnio funkcioniranje bitke te neću prevoditi jer će biti lakše razumjeti. 


In the end, the country with the bigger amount of victory points win the battle and conquer/defend the region.

In a case of a tie (which is possible only in a case that a country wins first two rounds and lose the third), the winner is the country which has bigger total damage combined in all three rounds.


For example:

Country A 5,000,000 vs 4,000,000 Country B

Country A 8,000,000 vs 1,000,000 Country B

Country A 9,000,000 vs 9,500,000 Country B


The result is 5-5 victory points, but since Country A have a total damage of 22 million and Country B have only 14,5 millions, Country A is the winner.


Country A 5,000,000 vs 6,000,000 Country B

Country A 8,000,000 vs 9,000,000 Country B

Country A 20,000,000 vs 9,500,000 Country B


The result again is 5-5 victory points, and Country B have won first two rounds, but in total damage, Country A has surpassed Country B in last round and win the tie by total damage again.

 ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................


E sada idemo no što ste čekali svi : Što je najbolje proizvoditi za početak, koje raware se isplati graditi itd itd.... Napominjem da je ovo samo moje mišljenje i moji neki prijedlozi koji mogu i ne moraju biti točni koji se mogu i ne moraju desiti, tako da svatko neka dobro razmisli prije nego se uhvati za moje riječi. 

Pa krenimo......................... 


1. Svi mi na početku trebamo food/hranu tako da prvo što bi vam prioritet trebao biti je hrana. Napravite barem 3q1 tvornice hrane tek toliko da pokrijete dnevnu potrebu za hranom ako ste vrlo aktivni ili da vam ostane i višak za tržište ako niste toliko aktivni. Hrana je bitna jer je svi trebaju i uvijek dobro dođe tako da što više je proizvodite to je bolje za vas, a vjerujte mi svaki višak će se vrlo brzo prodati. Naravno kad gradite tvornice hrane imajte na umu da trebate raw a raw može i ne mora biti skupi, sve ovisi o tržišti i broju igrača ali ono što vam ja preporučujem je uvijek imajte svoj raw. Jer tako imate najveću zaradu kad prodate a ovisno o tržištu posla nekad vam se i isplati imati radnike, naravno ako imate radnike opet trebate više rawa imati vlastitog. 


Tu se odmah pokreće i pitanje koja rawara se najviše isplati. Naravno da će vam svi reći Q5 jer ona na dugi rok je najisplativija ali nekad je dobro krenuti i s manjom kvalitetom jer druge opcije baš i nemate a ako previše dugo skupljate golde a ne bavite se ekonomijom možda ćete propustiti neke dobre šanse za zaradu. Uvijek treba malo riskirati. 


2. Kao što vidite svako oružje ima svoje neke prednosti i mane te ograničenja ali ORUŽJE se može koristiti u svih 24 sata bitke te svim ekonomskim slabijim igračima i oni koji misle da će upasti u tu kategoriju za početak preporučam da se drže samo ORUŽJA. Jer oni koji kupuju golde ili imaju dosta referala te skupine igrače koje su došle će imati veće šanse za proizvodnju tih TENKOVA i AVIONA te će se više fokusirati na te grane dok ovo početno ORUŽJE će biti više popularno za slabije igrače. Naravno razumijem ja da će svi više manje se fokusirati na to ORUŽJE i da će to biti za par mjeseca oružje za par kuna ali ipak zarada je zarada a kako sam i rekao sva 3 oružja se koriste i sva 3 su potrebna ali pak moj savjet je držite se zasad prvoga dok se igra ne uigra malo.  


3. Ako netko misli proizvoditi kuće, savjetovao bi da pričeka ili ako zaista baš želi neka se pripremi da je to dug i trnovit pun jer prva prepreka je količina rawa potrebnog za proizvodnju a zatim i sama brzina proizvodnje te na kraju oni igrači koji kupuju golde ili skupine igrača MU-ovi će srediti i taj dio za svoje članove pa će potražnja biti manja a cijena znate kakva je, dok će tržište poslova tj job market cijene posla rasti. Naravno to zajedno kombinirano nije dobitna kombinacija za one koje proizvode kuće tako da vam savjetujem pričekajte par dana s tim da vidite kako će se stvari razvijati.  


4. Svi trebaju raw. Ako mislite imati neku sigurnu zaradu bez puno truda onda gradite za početak samo raware jer kako sam rekao to svi trebaju. Najviše bi preporučio da gradite raware za oružja i kuće te zatim na kraju hranu dok tu može biti caka jer svi tako misle kao i ja ili barem većina te se može desiti da cijena food rawa bude isplativija nego preostale dvije. Razumijete me ? Ali bilo kako bilo raw će se uvijek prodavati i za site pare ali će uvijek trebati. Što će vrijeme prolaziti to će ga više trebati a početak igrice je uvijek jako dobar za njega. Tako da ako nemate puno vremena ovo je grana proizvodnje za vas.  


5. Igrati solo/sam nije isto kao i društvu. I nema nikakvih prednosti, zato uvijek se pridružite nekoj vojnoj jedinici, upoznajte ekipu, chatajte itd.. jer tu uvijek upoznate nove igrače ,čujete njihova razmišljanja, njihove savjete te neke tračeve što u vam na kraju uvijek može samo dobro doći. Naravno morate biti timski igrač ali to mislim da ste shvatili.  


6. Na kraju ovo je igra i za sve nas koji ne kupujemo golde bit će teška igra, i što god napravili što god izračunali, postavili, izmislili uvijek ama baš uvijek će biti netko koji će lakšim putem to dobiti ali to vas ne smije obeshrabriti. Kakav god da rezultat dobili, profit ili ispali na kraju tjedna, ipak je to vaš trud i uspjeh a ako ćete sebe mjeriti s nekim kako ja to volim nazvati goldbuyerom/profiterom ( nije da su oni loši ljudi, zbog njih je igra živa da nema njih nebi bilo ni igre ali ja mislim tu večinom na one koje iskorištavaju situaciju i nisu koperativni tj ne bi ni lipe dali za pomoć nekome , a hvala bogu takvih skoro da i nema ) onda ćete samo izgubiti volju i duh za igrom. 


7. i zadnji moj savjet... igrajte pametno i pošteno i zapamtite uvijek možete bolje proći ako kupujete preko tržišta s drugim igračima i u dogovoru s drugim igračima, vi njemu nešto poklonite a ona vama u  istoj vrijednosti neke druge stvari, ipak tako je trgovina nastala....







Vaš Kamarov 

This deal will generate millions for our cause. Money can buy many things. Even power. The road to our future begins here, my friend.

Support

motorinaBorKhanSar Bell

Comments (10)

26 Apr 17 03:20
mitar86

V+S https://www.edominations.com/hr/article/16 odlično pojašnjeno

26 Apr 17 03:25
Makarov

Prvi puta sam na ovim novinama a tekst sam pisao ujutro u wordu, tako da malo čudno izgleda, bit će bolje drugi puta,, samo bi vas zamolio za vote :)

26 Apr 17 03:26
motorina

Odličan članak!

26 Apr 17 04:32
Polar B3ar

o7

26 Apr 17 04:55
Puxi

o/

26 Apr 17 05:12
deleted130

o7

26 Apr 17 07:03
Don Croata

Hvala! Imamo li neki Discord kanal?

26 Apr 17 10:29
spage

o7

26 Apr 17 22:27
kerum

V

27 Apr 17 16:18
Sar Bell

o/