TUTORIAL PER SHQIPETARET |

Published in Albania - Warfare analysis - 4 - 27 Apr 17 09:41

Pershendetje Shqiptare dhe miresevini ne lojen e re eDominations

Se pari te gjithe pak a shume e dime si funksionojn kto lojra dhe e dime sa shume sukses ka patur Shqiperia ne keto lloj lojrash . 
Kshuqe do ju kerkoja te gjitheve qe te shperndajne link e ref ne grupe ne FB e ku te mundni ...Ftoni shoke sa me shume e shpejgojani lojen qe ta mesojn e mos ta lejne qe diten e pare. 

Si Funksionojn Betejat ?
Ne kete loje ne momentin qe shpallet lufte pra miratohet LIGJI i LUFTES , lufta do te zgjase per 30 dite . Gjate ketyre 30 diteve ka max 30 fushata ushatarake(campaign) pra secila fushate zgjat 24 ore . .Cdo fushate ndahet ne 3 Beteja qe zgjasin 8 ore secila.
Ne betejen e pare luftohet vetem me arme (weapons) dhe fituesi i ksaj beteje merr 2 pike. Ketu nuk mund te luftohet me mortar
Ne betejen e dyte luftohet me tanke ose me arme(kujdes kur lufton me arme ne kete beteje ben 10% dmg me pak) dhe fituesi i betejes merr 3 pike . Ketu lejohet te perdoren Mortar
Ne Betejen e 3 luftohet me te gjitha armet qe deshironi , por arma qe ben me shume dmg ne kete beteje eshte aircraft , pasi tanket dhe weapons i ulet perseri % e demit te tyre . ketu lejohet te luftohet me Mortar . Fituesi i kesaj beteje merr 5 pike.

Por te supozojm se x shtet ka fituar 2 betejat e para dhe ka mbledh 5 pike .. betejen e fundit e fiton shteti tjeter y . pra jane barazim me pike 5-5.. Ne kete rast fituesi i krejt fushates Shteti i cili ka bere me shume dmg (dëm) total ne te 3 betejat.. pra mblidhet dmg i te 3 betejave dhe nxirret fituesi . 
Shteti i cili fiton fushaten ka te drejte te sulmoje edhe njeher  brenda 24 oreve. Nqs nuk sulmon brenda 24 oreve atehere shtetit tjeter i jepet mundsia me sulmu..pra e kane mundesine te 2 shtetet.


Tutorial i shkurter per Kongresin
Ne kete loje kongresment nuk zgjidhen ne baze te votave qe merr secili kandidat por zgjidhen ne baze te votave qe merr secila parti ..
Cdo parti nxjerr max 20 kandidat dhe pastaj ne baze te % se votave qe ka marre nxirren dhe fituesit.
Psh nqs 1 parti merr 40% atehere ajo mund te nxjerr 8 kongresmen ..nderkohe qe partia tjeter nxjerr 12.. .NQS nuk plotesohet %  plote psh 39.5% atehere partia nxjerr 7 kandidate . jo 8.

Tutoriale te tjere ne lidhje me ekonomine dhe goldet qe duhen per krijimin dhe upgrade te kompanive do vine ditet ne vijim 
 VOTE + SUB pls

Support

al1912

Comments (4)

27 Apr 17 10:44
TomiAlb

Bravo shum artikull i vleshem o7

27 Apr 17 17:05
UniKKatiL

Eshte pak e ngaterruar kjo si loje dhe organizimi duhet patjeter qe te perballojm harxhimet. Sic dihet gjithmon,serbia eshte armiku jone dhe ka per te na sulmu ne momentin me te mundshem te saj. Ju lutem,filloni organizimin dhe te pakten na informoni edhe ne te tjeret qe t iu ndihmojme. Respekte nga Zvicra!

02 May 17 10:22
Rragnar

s18 ma kthe https://www.edominations.com/en/newspaper/869

08 May 17 07:31
Arianitti1

o7