ДОБРЕДОЈДОВМЕ |

Published in Republic of Macedonia (FYROM) - First steps in eDominations - 12 - 26 Apr 17 04:00

Поздрав дечки, 

Оваа прва статија ќе биде кратка и нема да е целосен туторијал пошо неам време за тоа моментално. (некој ако се заинтересира нека пише на админи ќе му платат и голд за туторијал верувам и нека направи убаво со слики). Сепак да напоменам, Work, Train, DO итн. се исти како и во другите игри.  Ми делува сериозен нашиот почеток од бројот и возраста на многу од играчите. 

Она што е битно да напоменам е дека до ден 20, тренинг центарот ќе биде q1, а дури потоа ќе може да се прави апгрејд. Ова треба да го искористиме и што е можно повеќе играчи да донесеме од ден 1.  Се знаеме повеќето од други игри и си ги знаеме намерите едни на други, тоа да го искористиме како предност а некако недостаток. :P

За разлика од претходните игри, тука воениот модул е следен: 

Битката е поделена на 3 фази кои траат сите по 8 часа. Урбана битка, копнена битка и воздушна битка (Urban, Land, Air battle).
Во првата фаза (урбана) може да се пука само со оружјa. Победа во оваа рунда дава 2 поени, а оружјата (weapons) прават +50 % штета.
Во втората фаза (рунда, како сакате) може да се пука со оружја, тенкови,  минофрлачи (mortars). Победа во оваа рунда дава 3 поени. Напомена оружјата во оваа фаза даваат - 20% дмг, а тенковите +10%. 
Во третата фаза може да се пука со оружја, тенкови, авиони, минофрлачи и ракети. Победа во оваа фаза дава 5 поени. Напомена, оружјата во оваа фаза даваат -50% дмг, тенковите -10%.  (ова е преведено само од статијата на англиски) 

Победува страната со повеќе поени од 3те фази заедно. Доколку е нерешено, победува онаа со повеќе вкупен дмг. 

За политичкиот модул немам некоја посебна информација, но знам дека ќе има промени во однос на претходните. Кој знае слободно нека се изјасни ќе ни помогне на сите.

Државна армија: https://www.edominations.com/en/military-unit/12 под водство на Македонер. Се надевам ќе наликува на државна и ќе има приближен ефект и рангирање како на другата игра.

За играчите кои се во исчекување на воена единица: 
Вечер во 22:00 состанок  на DISCORD на идното МУ. Ова не е дискорд на емкд, туку на приватно МУ кое е од затворен тип. 


Помагајте си едни на други. Заедно сме посилни. ◄
ATEHTATOPOT

Support

Lopovce ilyTo Ma Sto

Comments (12)

26 Apr 17 04:03
Putin

o7

26 Apr 17 04:08
observer

o//

26 Apr 17 04:46
Krajm

o7

26 Apr 17 05:22
Bloodshot

o7

26 Apr 17 05:26
AnthraX

07

26 Apr 17 07:20
mekilla

Begaj da begame cim si ti i tuka glaven..i tuka aramilak kje prais

26 Apr 17 08:10
Clorofila

sub4 sub https://www.edominations.com/es/article/131

26 Apr 17 09:21
Extint Bleedem

fyro7m

26 Apr 17 12:02
Antigon

zdravo

26 Apr 17 14:22
ZokiN

o/

27 Apr 17 11:40
EbamKtoBager

kako da dodadam prijateli?

27 Apr 17 14:15
A T I L A

35 s vrateno