Bitka za Quebec |

Published in Slovenia - Warfare analysis - 27 - 18 Jan 18 05:47

Pozdravljeni,

Včeraj smo izgubili epsko bitko. Kot verjetno že veste, namen je bil priti do Kolumbije in razbremeniti naše zaveznike v Peruju in Argentini, zraven pa poskrbeti za to da se zabavamo in igramo to igro, tako kot je potrebno. Ker smo vmes izgubili tudi regije na Irskem, smo po dveh tednih ponovno tam iz kjer smo štartali.


https://i.imgur.com/z2921OY.png


Glede na to da smo izgubili, vas verjetno zanima kje je Å¡lo narobe.
V bistvu na večih koncih, tako da bom pisal samo o najpomembnejših.

1. Organizacijsko nas tepe resnično življenje. Ljudje imajo službe, familije in pa /ali odvisnost od drugih iger ki jim poberejo čas.
Zato ne moremo biti vedno ob pravem času, na pravem mestu, 100% pri stvari. Temu rečem samo, hvala Bogu. Ta igra je mišljena kot zabava in ne obveznost.

2. Soočili smo z nasprotnikom, ki se je na naš prodor zelo dobro pripravil. Kolumbija, bi namreč brez problema včeraj naredila še par miljard škode, če bi to bilo potrebno. Na drugi strani pa medtem ko je zavezništvo TA stisnjeno ob zid in daje vse od sebe, je kar nekaj držav, ki so se odločile, da se ne bi želele direktno vplesti. Nobena posebej ni odločilna, pa vendar če bi se aktivirale 2,3 bi bila celotna slika popolnoma obrnjena.
Vsi pa vemo kakšna je razlika takrat ko pomagamo zaveznikom in takrat ko se borimo v pomembni bitki za Slovenijo. Drugje ni nič drugače, dostikrat je ta razlika še večja. Dejstvo, da si Slovenija želi čimbolj udejstvovati v vojnah po svetu, se je tokrat poznalo na naših zalogah in iztrošenosti vojakov.
 
3. Podcenjevali smo količino orožja, ki jo imajo naši nasprotniki
, naprimer Kitajci. Še vedno ne verjamem da imajo večjo produkcijo letal kot jo imamo mi., glede na to da se na bojišču kaže ravno obratno pa naj si razlaga vsak po svoje.

4. Slovenija je v preteklosti zelo veliko vložila v adrenaline, tukaj si upam trditi da imamo procentualno največji odstotek prebivalcev z Q3, Q4 ali Q5 adrenalini, zato sta oba tedenska eventa, preko katerih je mogoče pridobiti tudi več kot 35.000 zaloge energije v enem tednu, na našo prednost pred drugimi državami delovala izrazito negativno.
Seveda, temu primerno se je poraba letal povečala do te mere, da slednjih enostavno ni.

Včeraj ko sem delil letala, so igralci v povprečju prosili za nekje 5000 letal, rekorder pa kar za 15.000 letal. Teh letal enostavno ni. 20im ki so se javili na sporočilo v enoti Slovenian Old Farts, bi lahko brez problema razdelil 200.000 letal, če bi jih imel. V časih Ionian Islands pa smo imeli 20.000 letal dovolj za dve bitki in pol, ob tem da smo za tisti čas, podirali vse rekorde po škodi.

5. Pri prednosti dveh miljard in pol v tretji rundi, smo začeli miriti ljudi, da ne bi naredili sramotnega overkilla medtem ko bi naši zavezniki izgubljali bitke.
Kdo, ki se še nikoli ni srečal z takšno situacijo in mu nikoli ni bilo potrebno sprejemati takšnih odločitev, bi sicer znal biti glasen, da smo zaj**bali. Pa vendar, na koncu dneva to ne bi spremenilo rezultata te bitke, kot tudi tega, da bi naslednjič se z visoko stopnjo verjetnosti odločili enako. Nihče ni pričakoval, da se bo ta bitka razvila v največjo bitko dosedaj v igri.


Tokrat smo bili poraženi in to lahko mirno priznamo.
Zavezništvo TA je bilo tokrat boljše in jim lahko čestitamo za zmago.
Iz napak se učimo, mi pa dosedaj lahko rečemo da se nismo mogli veliko naučiti, ker v bistvu niti nismo velikokrat izgubili. Ker iščemo bitke, za razliko od upam si trditi večine držav v igri, potem je neizogibno da kdaj tudi izgubimo, zato se smejim vsem tistim, ki bi z udobnega kavča utegnili nam očitati ta poraz, namreč... šele če poizkusiš, lahko izgubiš... če samo čakaš, kaj bodo storili drugi, bo porazov neizogibno precej manj.


Ena bitka v tej igri ne pomeni nič. Tudi tankanje enega posameznika, je sicer dobrodošlo, ne more pa nadomestiti razvitosti 10ih posameznikov.
Z sistemom refunda nadgradenj , posojil , izposojami Q4 tovarn orožja za hitrejšo pot do tankov in letal (Dani1983 in Keyser) in pa deljenji orožja, Slovencem omogočamo več priložnosti za napredovanje kot velika večina drugih držav. Izkoristite jih! Če jih boste izkoristili, bomo rasli hitreje in zato ena izgubljena bitka, v celotni sliki ne pomeni veliko.


Kaj bomo naredili sedaj? Iskreno povedano, moramo se usesti in predebatirati. Na željo prebivalcev smo težili k temu da iščemo vedno nove vojne in smo špilali nekakšen motor konfliktov v igri, to pa nas je malo utrudilo, ker medtem ko so drugi si nabirali zaloge in kopičili gold z prodajo orožja, smo mi slednjega trošili na bojišču.


Imam pa za vas en izziv. Marsikdaj slišim o tem, koliko smo mi boljši zavezniki od X, Y, Z države, pa še vedno trošimo več orožja in energije za naše bitke.
Pravite da smo super oh in sploh zavezniki in da mi vedno naredimo vse za zaveznike takrat ko nas potrebujejo?
Dokažite mi to v vojni med Bulgarijo in Gruzijo! Imate priložnost!
Če smo mi res tako boljši zaveznik, potem ne bi smel biti noben problem da naredimo tukaj miljardo in pol za Bulgare, kar bi bilo nekje proporcionalno za njihovih 800 miljonov v naši bitke včeraj.
Pa da vidimo...

https://i.pinimg.com/736x/1b/aa/3e/1baa3e6dfd3233b1f57d714594b7a316--fitness-goals-sexy-fitness.jpg


ÄŒas je za trening.

LP
Janez Grozni

Support

Asochypakabanazebosksmajli0rindaUlysses GrantCelioMGEl Gran COLPHOGioZombieSmrtnikusaljaz123Warder

Comments (27)

18 Jan 18 05:52
Valuk

EDEN PROPAGANDA

18 Jan 18 05:58
Valuk

Fill the coffers, silos and hangars

18 Jan 18 05:59
massaru

o7

18 Jan 18 06:02
MarcePY

its nice to see how you want to help your friends. But is so bad neither peru nor argentina appeared to help you in that battle.

18 Jan 18 06:05
zebosk

``No one expected this battle to develop into the biggest battle ever to come`` actually, we were expecting it, maybe that made the difference. thanks Slo for having balls to travel so far and giving us this fun. few countries dare to leave its comfort zone to do this, and even less dare to take into big challenges as Slo does. after all, respect to you. just to you. o7

18 Jan 18 06:06
keyser

v bitki smo naredili okoli 60.000+ vec hitov kot druga stran, porabili precej vec orozja, ampak surround bonus 0% na DS Q5 in potem raznorazni pribitki in odbitki pomenijo navidezno gladek poraz... jebi ga, dogajalo pa je. bum bum 😎

18 Jan 18 06:12
keyser

english: 60k+ more hits than the other side, more weps and health gone but with the battle going epic, the difference is even bigger with 0% surround against DS Q5... we gave it a fair chanse.... no shame in that I think, we had fun. Some of our allies watched and laughed? For sure, but it was not much different on the other side... We still like playing rather than farming... in a few yeds we will remember the fun, not the farm, right? bum bum 😎

18 Jan 18 06:19
Fricjagr

o7

18 Jan 18 06:24
kosmatka

Bravo Janez, u nulo. Gremo pomagat zaveznikom, se mal regrupirat pol pa spet delat to igro zanimivo :)

18 Jan 18 06:32
smajli

Super članek! :)

18 Jan 18 06:49
Janez Grozni

MarcePY; we don t click on such propaganda :) I have been in contact with Mihael and Kachito the whole time and they both helped us unconditionaly whenever we asked them to. Zebosk; I thought that you might try hard to win this, but honestly underestimated the damage you would assemble for that. After that 2,5 B advantage majority thought it would be over and you would give up. Many would, but you made the right call to carry on. Also, thank you for recognising our efforts to be the global pain in the ass :) o7 Smajli, kosmatka: hvala! Gremo stisnit tole. Kar je jasno je samo to, da bomo naslednjič še močneje usekali!

18 Jan 18 06:55
Lepotec

lepo povedano! o7

18 Jan 18 07:17
Jjperdido

Great battle Slovenia, as always a great rival.

18 Jan 18 07:29
El Gran COLPHO

Greatest battle ever... Slovenia as aleays a great adversary and a great ally... All my respect to u guys o7

18 Jan 18 07:45
GioZombie

simply as CP and Colombian , I can say: Slovenia is a worthy and respectable opponent, there has always been respect between both and yesterday we confirm that, regardless of the alliance where we are, there will always be a respect for you. :emoji-of-applause:

18 Jan 18 08:01
Manduco

o7 Great battle

18 Jan 18 08:05
Lord Kurupi

o7 Great battle Slovenia, my respects!

18 Jan 18 08:24
Navy Seal

There are 2 main reasons Why you lost this campaign: 1. You lost this battle tactically. many from your allies overkilled many unimportant battles and rounds (For example USA - Peru battle had huge overkill in third round, And also there were some RWs and battles were we took first round easy and your side/allies overkilled second and third. Even in your battle with Usa you overkilled second round) 2. Colombia made Incredible job.

18 Jan 18 08:58
Rome2

Meni je pomembno, da so bitke zanimive in da so zaveznistva taksna, da je boh izenacen. In vcasih izgubis, drugic dobis. :) Glavo gor.

18 Jan 18 09:00
Valuk

Are we at a tea party or something? No animosity, nothing. I can dig that. 🥂

18 Jan 18 10:37
chichi

o7

18 Jan 18 12:26
CelioMG

(Ima kdo čas razložiti kaatingi zakaj so izgubili Krim?) :smirk:

19 Jan 18 02:55
Elon Musk

Listen to the mastermind kaatinga, he will tell you how it is!

19 Jan 18 03:22
Janez Grozni

Jjperdido, COLPHO, Gio, Manduco, Lord Kurupi: thx guys! I appreciate you didn t take our attack on your interests personal and merely as a part of the game. o7 congrats on your win.

19 Jan 18 03:28
Janez Grozni

Kaatinga, well tacticaly the whole situation wasn t exactly perfect. But you are talking about maybee overall 1 B damage that we could divert, tops. Strategicaly we lost the battle because our passage towards Quebec instead of 5-6 days lasted... i don t know... probably 20 days or more :D which gave, especialy Colombia, more time to prepare for it.

19 Jan 18 05:49
Navy Seal

@Janez Grozni - Well, our MC team was working hard :D

19 Jan 18 08:49
Janez Grozni

I noticed that with all those RW s and battles around Quebec :)