Under Construction

Log in Register

A régiócsökkentés elemzése |

Published in Hungary - Political debates and analysis - 2 - 28 Mar 18 11:11

Sziasztok. A nemrég feldobott újítási ötletet szeretném elemezni, illetve felvázolni az esetleges következményeit. Eredeti admini cikk itt.

A dolog lényege, hogy többen is elkezdtek siránkozni amiatt, hogy a régiók száma igazságtalanul van elosztva, hiszen jóformán csak az országok valós területét veszi figyelembe, a játékbeli népességet nem. Ezt szeretnék korrigálni egy újítással. Hangsúlyozom, hogy eddig még csak egy felvetésről van szó, korántsem biztos, hogy ezt be is vezetik.
A terv szerint az országoknak mindkét szempont figyelembevétele alapján lennének a régiók kiosztva. A pontos adatok a linkelt cikkben megtalálhatóak.

Hazánk és szomszédai eredeti régiószáma jelenleg így néz ki:
-Magyarország: 8 régió
-Ausztria: 7 régió
-Szlovákia: 4 régió
-Románia: 9 régió
-Szerbia: 7 régió
-Horvátország: 7 régió
-Szlovénia: 6 régió
Ez összesen 48 régiót jelent

Ha a jelenlegi tervet követik, akkor az újítás után a régiófelosztás így fog kinézni:
-Magyarország: 5 régió
-Ausztria: 3 régió
-Szlovákia: 3 régió
-Románia: 8 régió
-Szerbia: 7 régió
-Horvátország: 8 régió
-Szlovénia: 8 régió
Összesen tehát 42 régióra számíthatunk nálunk és a környékünkön. Összességében Európát érinti a változás a legdurvábban, a kontinens régiószáma összesen 48-al fog csökkenni.


Jelenleg 3 fullbónuszos ország van a szomszédságunkban: Horvátország, Szlovénia és Románia. A régiók újrafelosztásakor minden ország vissza fog térni az eredeti területeire. 

Milyen veszélyeket tartogat ez számunkra?
-Ha nem kapunk olyan bónusszal rendelkező régiót, amivel a szomszédaink is rendelkeznek, előfordulhat, hogy eltörölnek minket. Ez az eset persze ettől függetlenül is fennállhat, ha mondjuk valamelyik birodalomnak hídrégió céljából lesz szüksége a területeink egy részére (pl. ha a szlovének bónuszrégiót akarnak bérelni a románoktól, akkor a híd kiépítéséhez alaphangon 2-3 magyar régióra lehet szükségük még akkor is, ha azok egyébként a bónuszok miatt nem kellenének nekik).
-A változtatás után kb. 100-al csökken a játékbeli régiók száma. Ez Európát fogja a leginkább sújtani, a kontinensről összesen 48 területet vonnak össze más régiókkal. Ezzel együtt a ritkább bónuszok számát is levehetik. Komoly háborúk várhatóak a térségünkben (főként a horvát-szlovén-lengyel-román tengely között), ahol a régióink magyar kézen tartása másodlagos szempont lesz a harcoló feleknek, ha nálunk fog húzódni a frontvonal.
-A változtatások következményeként veszélybe kerülhet az állam jelenlegi legfőbb bevétele, a régiók utáni bérleti díj is. Ez jelenleg havi 130 aranyat jelent.
-Több, mint valószínű, hogy ezt követően 2-3 régiónál többel nem fogunk rendelkezni, az is lehet, hogy 1-re szorulunk vissza. Ez az amúgy is szegényes itthoni termelést tovább fogja csökkenteni.
-Az újrafelosztás miatt várható, hogy az orgunk termelése ideiglenesen csökkenni fog valamelyest. Aggodalomra azonban semmi ok, a 2.-ik legerősebb és 3.-ik legnépesebb ország fővárosába lett telepítve, semmi kétségem afelől, hogy a horvátok a lehető leggyorsabban ismét 100% bónuszhoz fognak jutni. Az is lehetséges, hogy engedélyezni fogják az orgok újratelepítését is, hiszen változni fog a régiók kiterjedése. Ez logikus lépés is lenne, hiszen pl. ha egy org olyan régióban található, ami két szomszédos között lesz felosztva és eltűnik, akkor adminék hogyan döntenék el, hogy a változtatás után melyikbe tartozzon?

Mit tudunk tenni annak érdekében, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki a változtatásból?
Nagyon jó lenne, ha az adminok még a változtatás előtt kiadnák az új térképet a bónuszokkal együtt, így előre tudnánk tervezni.
Mindenképpen erősíteni kellene a diplomáciai kapcsolatokat a környékünkön lévő erősebb országokkal. Keményen kellene lobbizni azért, hogy ha egy birodalomnak 2 opciója is lesz egy adott bónusz megszerzésére, akkor ne azt az utat válasszák, ami a területi fennmaradásunkat veszélyezteti.
Ha esetlegesen a mi területeinket is érintő háború robban ki 2 erősebb ország között, akkor egyértelműen állást is kell foglalnunk az egyik fél mellett. Enélkül a majdani béketárgyalásoknál nem lesz szempont, hogy nekünk hány régió marad a kezünkön, vagy egyáltalán marad-e valami...

Ami a szövetségeket illeti: A környékünkön kettő képviselteti magát. A Phalanx részéről Szlovénia, Románia és Szerbia, az Axis részéről pedig Horvátország és Lengyelország. Jelenleg a két szövetség együtt harcol a TA ellen (Kína, Grúzia stb.), lehet, hogy már most  érdemes lenne felkeresni valamelyiküket egy csatlakozási kéréssel. Én személy szerint Az Axis felé hajlok, nem csak az org miatt, hanem mert a horvátoknál vannak kapcsolataim, illetve az elnökük korábban már jelezte a hajlandóságot a kapcsolataink szorosabbá tételére. Persze ez nem egy ember döntése lesz, de el kell kezdenünk gondolkodni rajta, hogy hova (kinek a védelme alá) is akarunk húzódni.

Összességében úgy érzem, hogy ez a változtatás egy újabb virtuális pofon lesz a kisebb közösséggel rendelkező országoknak, ha ügyesek leszünk, akkor ezt is állni tudjuk. A heti küldetés jutalmait érdemes már most elkezdeni raktározni...

Jaca

Support

TitusPullostinerNiles CraneHuMaViMakarovMakarovMakarovMakarovMakarovMakarovtavi29

Comments (2)

28 Mar 18 11:19
stiner

pff...

28 Mar 18 11:21
1224333

Szopas