Under Construction

Log in Register

Szent Korona hírek, Magyar Közlöny |

Published in Hungary - Financial analysis - 6 - 14 Apr 18 17:30

Sziasztok. A cikkben a mostani, illetve a soron következő org fejlesztésről, illetve a nagyjából egy hét múlva várható régióváltoztatásról szeretnék információkat közölni. Kicsit bővebben, mint a Birodalmi Röplapban :D

https://www.edominations.com/public/upload/newspaper/984.jpg
Szent Korona Q4 fejlesztés (04.15.)
Ahogyan azt bizonyára tudjátok, a közös orgunk ismét mérföldkőhöz érkezett: A mai napon fejlesztésre kerül, így jövő héttől még több repülőhöz jutnak a részvényesek.
Hétfőtől a következő parkkal fogunk rendelkezni:
-3 Q1 repülőgyár
-3 Q5 repülőgyár
-7 db Q5 vasbánya
-napi 40 munkás (ebből 1-2 mindig félretehető)
-10000 raktárkapacitás

A heti termelés pedig 588 Q1 és 4536 Q5 repülő lesz. Részvényenként ennek az 1%-át kapjátok majd meg minden vasárnap.

https://www.edominations.com/public/upload/newspaper/984.jpg

Szent Korona Q5 fejlesztés (04.29.)
A következő fejlesztés két hét múlva vasárnap lenne esedékes. Ennek során egy újabb Q1 repülőgyárat építenénk fel Q5-re, illetve építenénk mégegy nagy raktárat és az org szintjén is emelnénk egyet. Ergo pontosan ugyanazokat a fejlesztéseket hajtanánk végre, mint most, illetve ismét 2 hét állna rendelkezésre a szükséges összegek befizetésére. A teljes beruházás 942 arany lesz, ezt követően pedig egy részvény értéke a mostani 33,12 arany helyett 42,54 aranyat fog érni. A jelenlegi részesedések megtartásához pedig pontosan ugyanazokat az összegeket kell befizetnie mindenkinek, mint most.

Páran azt gondolhatjátok, hogy ez kapkodás, én meg úgy vagyok vele, hogy két hét alatt közel 1000 aranyat 14 játékos könnyedén össze tud dobni. A nagyobb részesedéssel rendelkezőknek ez nyilván nem lesz ilyen egyszerű, de ez pont a kisebbeknek ad lehetőséget arra, hogy növeljék a részvényeik számát és ezáltal egy kiegyenlítettebb részesedést érjünk el. Egyébként a részvényesek közel fele már most is jelezte, hogy a szükséges összegnél többet is tudott volna befizetni.
Az elképzelésem szerint a későbbiekben ezt a tendenciát követnénk, vagyis havonta kétszer kellene összedobni nagyjából 1000 aranyat a következő lépcsőhöz, hogy ezáltal több és minőségibb fegyvert termeljünk. A maximális fejlettségi szintet így nagyjából fél év múlva érnénk el, 3 Q5 org összevonásával és 13 Q5 repülőgyár üzemeltetésével. Ezt követően részvényenként nagyjából 200 Q5 repülő járna hetente, a magyarok között összesen 20 ezer Q5 repcsi (aranyban mérve közel 900 arany) lenne szétosztva alkalmanként. Én ennek segítségével látom a kiutat a jelenlegi harapofógóból, illetve annak elérését, hogy a harctéren is a jelenleginél komolyabb tényezőnek számítsunk majd.
A doksi termelését, illetve pénzügyeit továbbra is nyomon követhetitek ezen a táblázaton keresztül. Már beletettem a következő fejlesztéshez szükséges befizetéseket (Q5 fejlesztés fül), illetve a jövő heti várható termelést, részesedéseket is (április 22. fül). Befizetni bármikor lehet, de az összegeknek legkésőbb április 20.-ig meg kell érkeznie Pew Pew-hez. Amint elérjük a 250 arany befizetést, építjük is az orgot Q5-re, hogy minél hamarabb jöjjön az a +10 munkás.

https://www.edominations.com/public/upload/newspaper/984.jpg


Régió átalakítás (várhatóan 04.23.)
Az admini cikkel talán már találkoztatok, itt olvasható/kommentálható. Eredményeként a magrégióink száma 5-re csökken. A környezetünk várható változásaival korábban itt foglalkoztam. A dátum valószínűleg nem fog változni, illetve az is való színű, hogy a változtatás bevezetésekor minden ország az eredeti területeire tér vissza. Úgy néz ki, hogy a katonai modul sem kerül lefagyasztásra: bár ezzel kapcsolatosan van pár dolog, ami még nem tiszta. Az éppen futó csatákat gondolom instant lezárják, de a jelenleg is aktív háborúk vajon megmaradnak, vagy újabb hadüzeneteket kell kiküldeni? Arról sem esett még szó, hogy az orgoknak adnak-e egy ingyenes áthelyezési lehetőséget, de én valószínűnek tartom, hogy ez így lesz.

De mégis mi várható konkrétan?
A változást követően minden nagyhatalom elkezd kalkulálni/térképet nézegetni a fullbónusz minél hamarabbi és minél egyszerűbb elérése érdekében. Mi rögtön támadásokat fogunk kapni. 4 nagyhatalom van a környékünkön. Mindegyik országgal jó, vagy semleges viszonyban állunk, illetve egy erős szövi is van a hátunk mögött, szóval az elfoglalt régióink valószínűleg bérleti díjért kerülnek a szomszédok kezére (akárcsak most). Én úgy gondolom, hogy a változás után 2 régiónk lesz a Dunántúlon, 2 a keleti országrészben, illetve lesz egy központi régiónk is (Pest megye és környéke). A határok egyébként várhatóan hasonlóan fognak kinézni, mint most: nyugaton horvát, keleten pedig román bérlés. A lengyeleknek először a Felvidéken kell(lene) átverekedniük magukat ahhoz, hogy minket elérjenek. Szerintem ők inkább kelet-nyugat irányba terjeszkednek majd, talán a szlovákoktól csípnek valamit.. A szlovénekkel várhatóan szintén nem kerülünk kapcsolatba, hiszen egy határos régiónk lesz velük, ami várhatóan a horvátoknak fog kelleni hídként észak felé (mint most), hiszen enélkül be lennének szorítva a szlovén és szerb páros közé.
Ami minket illet: a horvátok már fizettek előre, a románoktól pedig a jövő hét folyamán elkérem az ehavi bérleti díjat időarányosan 23.-ig (én 35 aranyra gondoltam az 50-ből). A változtatás napján azonnal beadunk egy szlovák hadüzenetet, hátha sikerül ismét hozzánk csatolni 1 vagy 2 felvidéki régiót. Ez kiindulás lehet egy esetleges további terjeszkedést illetően is (pl. csehek). Első körben a horvátokkal fogok tárgyalni, hiszen ők a szövetségeseink, majd ezt követően igyekszem egyezségre jutni a román féllel is. Szeretném elkerülni, hogy a főváros idegen kézre kerüljön, ha ez a bónusza miatt mégis elkerülhetetlen lesz, akkor az azt elfoglaló féltől minimum egy új kórházat fogok kérni. Megpróbálom majd a főellenséget úgy belőni, hogy annak előnyeit minél több csatában kamatoztatni tudjuk. Igyekszem majd a jelenleginél valamivel korrektebb bérleti díjakat kialkudni, hiszen ezek az árak hónapokkal korábban lettek belőve, azóta pedig nőtt a bérlők gazdasága, állami bevétele, ezáltal pedig a bónusz értéke is. Én régiónként 40 aranyra gondoltam, erről még a változtatás előtt tájékoztatni fogom a két potenciális bérlőt is.
Ez persze a békés területrendezés lehetséges forgatókönyve. Korántsem biztos, hogy marad a nyugalom a környékünkön...
Ami a közös orgot illeti: a termelés várhatóan csökkenni fog pár napra, de ez a negatívum nem hiszem, hogy egy hétnél tovább tartana majd. Továbbra is a horvát fővárosban lenne érdemes tartani. Valószínűtlen, hogy ők fegyverbónusz nélkül maradnak a határok újrarajzolását követően, illetve innen van 100%-os visszatérítésünk a cégfejlesztések után.
A gazdaságról még annyit, hogy pár napig sehol sem lesz 100% bónusz, a termelések tehát világszerte csökkenni fognak, ami viszont az árakat fogja megemelni. Érdemes tehát a jövő hetet spájzolással tölteni, főként ételt tegyetek félre, de energiaitalokra/fegyverekre is szükség lehet a változást követő csatáink miatt.

Egy szó, mint száz: Ha jól sakkozunk és lesz némi szerencsénk, akkor egyéni és országos szinten is előnyt tudunk kovácsolni a változásból.


10% visszaigénylés itt.
Pénzügyi elszámolás itt.

Jaca

Support

TongyoAntPrincessTitusPullostinerVadaskertbenvokVadaskertbenvokVadaskertbenvok

Comments (6)

14 Apr 18 20:48
HuMaVi

o7

14 Apr 18 22:39
deepdiver

Köszi az infót!

15 Apr 18 01:12
Pew Pew

az én cikkem valóban nem bővített információközlő,hanem véleményfelmérő és tájékoztató csupán :D de belelinkelem ezt a cikked,mert ez a véleményed :D

15 Apr 18 12:13
stiner

minden nagyon szép...minden nagyon jó...mindennel megvagyok elégedve... :)

16 Apr 18 11:07
deepdiver

Legyen majd még egy cikk, hogy utalni kell, mert elfelejtem. Vagy utalhatom most is a következő lépcsőre valót?

16 Apr 18 12:13
Jaca

Utalhatod :)